Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Egészséges
Természetes
Gluténmentes
Laktózmentes
Hozzáadott cukor nélkül

Változókor kevesebb változással?

Változókor kevesebb változással?

A változókor kellemetlen tüneteit kevés hölgynek kell bemutatni: hőhullámok, izzadás, hangulatingadozás, hajproblémák, csontritkulás…

Miért tapasztalhatjuk ezeket a tüneteket?

Az egyik legfontosabb háttérfolyamat az ösztrogén hormonok (ez körülbelül 40 hormont jelent) szintjének csökkenése.

Miért fontos az ösztrogén?

Az ösztrogén hiánya a vitalitás, a koncentrációs és emlékező képesség gyengüléséhez vezet. Sőt, a bőr és haj állapotában is fontos szerepet játszik. Javítja a sejtek nedvességmegtartó képességét, részt vesz a bőr rugalmasságáért felelős kollagén szerkezet kialakításában. Továbbá a helyes csontanyagcserében is lényeges a szerepe.

Az ösztrogén az egyik olyan hormon, mely a szervezetünk belső hőmérsékletét szabályozza. Az ösztrogén hormon ingadozásával a jelek küldése összekeveredik: a vérerek kitágulnak és több vér áramlik a bőrbe. Ezt érezzük hőhullámnak. 

Az ösztrogén döntő szerepet játszik számos testi folyamatban. Nem csak a ciklus irányításában vagy a terhességben érintett, hanem az anyagcserére és a csontképződésre is hat. A csontokra gyakorolt hatását sokszor alábecsüljük. Az ösztrogének gátolják a csontleépítő sejtek hatékonyságát, növelik a csontok vérellátását és támogatják a kalciumfelvételt, amely a csontok és a fogak egyik alkotóeleme.

Mi is történik a testben ebben az életszakaszban?

Az ösztrogén elsősorban a petefészkekben fejlődő tüszőkben termelődik, így a változókor idején ennek a mennyisége természetesen drasztikusan lecsökken. Ez az, aminek sokféle (kellemetlen) hatása van a női szervezetre.

Hogyan tudunk segíteni szervezetünknek?

Úgy, hogy kívülről pótoljuk azokat az anyagokat, amelyeket a test már egyáltalán nem vagy nehezebben állít elő. Ilyen a kalcium, a D-vitamin, valamint az ösztrogén.

Ehhez jó szívvel javasoljuk a Woman Phyto étrend-kiegészítő kapszulát, amely kifejezetten változókorban lévő hölgyek számára lett kifejlesztve. Szedését a változókort közvetlen megelőző időszakában érdemes elkezdeni (azaz 40-45 év körül), mivel segíthet a késleltetésben, emellett olyan pozitív hatásokat is okozhat, mint a jobb alvás és a fájdalommentesebb menstruáció.

Mit tartalmaz a Woman Phyto kapszula?

-          kalcium

-          D-vitamin

-          vöröshere kivonat (növényi eredetű ösztrogént tartalmaz)

Ne küszködjön a kellemetlen változókori tünetektől!

Tegyen egy próbát a Woman Phyto-val:

https://elitbio.hu/woman-phyto-etrendkiegeszito-kapszula-holgyeknek