Leírás és Paraméterek
A nyers kakaópor értékes vitamin és tápanyag tartalma miatt, egyike a föld legkomplexebb és legegészségesebb élelmiszereinek. A nyers és a „hagyományos” kakaópor közötti legfőbb különbség, hogy míg a hagyományos kakaóport 100-140°C-on megpörkölt kakaóbabból állítják elő, addig a nyers kakaóport lassan fermentált és napon szárított kakaóbabból, hidegsajtolással készítik.
Mivel a nyers kakaó nem esik át a pörkölés folyamatán és csak alacsony hőmérsékleten hőkezelik, tápanyagok és vitaminok széles spektrumát tartalmazza még, ezzel szemben az iparilag feldolgozott kakaóporokról sajnos ugyanez már nem mondható el.
A nyers kakaópor magában hordozza a nyers kakaóbab szinte minden egyes pozitív élettani hatását, mindemellett nagyon finom csokoládés ízzel rendelkezik, így igazán finom kakaó, forró csoki, sütemények és egyéb finomságok készíthetők belőle.
A Sambirano Gold nyers kakaópor több, mint 300 különböző értékes vegyületet tartalmaz. Többek között jelentős mennyiségű ásványi anyagot és vitaminokat, gazdagon megtalálható benne például a foszfor, a vas, a magnézium, a réz, a kálium, a kalcium, a szelén és a cink, valamint a béta-karotin, az A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, D és az E vitamin is.
Felhasználható kakaó ital vagy egyéb kakaóport igénylő finomságok elkészítéséhez, de akár nyersen fogyasztható 1-2 evőkanállal naponta.
HASZNÁLAT UTÁN A TASAKOT ZÁRD VISSZA ÉS SZÁRAZ, HŰVÖS HELYEN TÁROLD!
Összetevők: Nyers kakaópor
Minőségét megőrzi: A csomagoláson feltüntetett időpontig
Származási hely: Peru
Tápanyagtartalom 100 g termékben | |
Kalória | 428 kcal |
Fehérje | 21,4 g |
Szénhidrát | 35,7 g |
amelyből cukor | 0 g |
Zsír | 10,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 7,1 g |
Só | 0 g |
Rost | 28,6 g |