Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Egészséges
Természetes
Gluténmentes
Laktózmentes
Hozzáadott cukor nélkül

Allergia: ami megkeseríti a nyári időszakot

Allergia: ami megkeseríti a nyári időszakot

Szinte mindenkinek van a családjában, ismerősi körében olyan valaki (akár ő maga az), aki nyaranta szenved a pollenallergiától, azaz kellemetlen tüneteket mutat valamilyen virágporra (pollenre). Viszkető szem, könnyezés, orrfolyás, orrdugulás és hasonló kellemetlen tünetek kísérik ezt a típusú allergiát.

Mit tehetünk ellene, ha nem szeretnénk gyógyszert szedni? Vagy ha szedünk, mivel segíthetjük a hatását?

Álljon itt néhány jótanács, amely segít átvészelni, enyhíteni vagy épp a minimálisra csökkenteni ezeket a tüneteket.

1. Kerüljük el az allergéneket. Nyilván, ha az ember egy konkrét élelmiszerféleségre érzékeny, azt könnyebb mellőzni azzal, hogy kihagyjuk az étrendből, vagy mással helyettesítjük. Ha valaki egy levegőben előforduló porra allergiás, azt nem könnyű kikerülni, hiszen nem tudjuk magunkat hermetikusan elzárni a külvilágtól. Ellenben azt megtehetjük, hogy ha tudjuk, hogy konkrétan milyen virágra vagyunk allergiásak, egyszerűen igyekszünk elkerülni, vagy legalábbis minimalizálni a vele való találkozást. Ha nyaralni megyünk, válasszunk olyan helyszínt, amely részben vagy teljesen pollenmentes. Mint pl. tengerpart, hegyvidék.

2. Ügyeljünk az otthonunk tisztaságára. Gyakoribb, alaposabb takarítással igyekezzünk mielőbb eltávolítani a lakásba „behurcolt” allergiát okozó polleneket. Pollenallergia esetén viszkető szemmel és orral egyébként is érzékenyebben tudunk reagálni bármilyen porra. Már az allergiaszezon előtti időszakban is tegyünk figyelmet a szokásosnál alaposabb takarításra. Ebben segítenek neked a kifejezetten környezetbarát tisztítószereink: https://elitbio.hu/cycle-kornyezetbarat-tisztitoszer-kezdocsomag). Emellett ruháinkat gyakrabban cseréljük illetve mossuk.

3.  Zuhanyozzunk és mossunk hajat sűrűbben. Azaz próbáljunk megszabadulni azoktól a pollenektől vagy kellemetlen tüneteket okozó poroktól, amelyek a testünkön, főleg hajunkon telepszenek meg. Lehetőleg ügyelve arra, hogy ne gyengítsük immunrendszerünket sok parfümöt és egyéb, nem természetes, esetleg kifejezetten káros összetevőt tartalmazó készítményekkel. Keressük a natúr, bio és bőrbarát termékeket.

4. Erősítsük szervezetünket. Azzal sosem „lövünk mellé”, ha megadjuk a testünknek azokat a szükséges tápanyagokat, amelyek a megfelelő működéséhez elengedhetetlenek, és megóvjuk azoktól, amelyek károsítják. Ebben az időszakban (meg egyébként is törekedjünk efelé) mellőzzük a káros szokásokat, amelyek próbára teszik a szervezetünket, és így vagy úgy, de gyengítik azt. Mint pl. sok cukor, dohányzás, alkoholfogyasztás stb. Igyekezzünk tápanyagdús, tápláló ételeket készíteni. Itt találsz néhány természetes reggeli ötletet: https://elitbio.hu/termekek/termeszetes-reggelik

5. Segítsük immunrendszerünk munkáját. Erre van egy nagyon jó módszerünk, mégpedig az úgynevezett „colostrum”. Ez a szarvasmarha úgynevezett előteje, amely nélkül a kisborjú életképtelen lenne vagy akár el is pusztulna. Ugye minden betegség kialakulását vagy fennállását az immunrendszer legyengült működése előzi meg/kíséri. Ez az immungyengeség évekig vagy évtizedekig észrevétlen maradhat a tényleges betegség felismerése előtt. A vizsgálatok kimutatták, hogy a colostrum erőteljes immunrendszert támogató anyagokat tartalmaz, amelyek nem csak a fiatal borjúk, hanem a felnőtt emberek esetében is létfontosságú lehet.

Erősítsük szervezetünket az allergia idején colostrummal! A leghatékonyabb, ha a Colostrum Compact kapszulát az allergia kezdete előtt 2-3 hónappal kezdjük el szedni.

Ha pedig erőteljesen törnek ránk a tünetek, Colostrum Liquid-del tudjuk csökkenteni azokat, és elviselhetőbbé tenni ezt az időszakot.

Szerezd be, használd, és ne küszködj az allergiával!