Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Egészséges
Természetes
Gluténmentes
Laktózmentes
Hozzáadott cukor nélkül

A természet tápanyagbombája

- 2023. 01. 30. 17:50:00
A természet tápanyagbombája

Segít a 2-es típusú cukorbetegség kezelésében, megelőzhető vele az időskori demencia, hatásos lehet a magas vérnyomásos tünetek enyhítésében, és több mint 300 különböző értékes vegyületet tartalmaz…

Mi az?

Lehet, hogy elsőre meglepő, de a nyers kakaóbab!

Ne tévesszük össze azzal a formájával, amelyet alaposan feldolgoztak, és ezáltal jelentősen lecsökkentették a benne található tápanyagokat, valamint további (káros) anyagokat adtak hozzá, mint pl. cukrot, ízfokozókat és más adalékanyagokat.

Ne becsüljük alá, még ha elsőre szokatlannak is tűnhet, mivel talán sosem találkoztunk és próbáltuk ki a legtermészetesebb, vagyis nyers formáját. Ez igazi kuriózum!

CUKORBETEGSÉG

Sajnos, egyre több embert érint a cukorbetegség szerte a világon. Ráadásul egyéb, komoly betegségek és állapotok kialakulásában is szerepet játszhat, a gyógyszeres megoldás pedig hosszú távon nem igazi megoldás a betegek számára. Így aztán a kutatók próbálnak természetes, táplálkozásbeli megoldásokat keresni az állapot megelőzésére vagy pedig enyhítésére.

A kutatások igazolták, hogy a nyers kakaóban található vegyületek többek között fokozzák az inzulintermelést, szabályozzák a vércukorszintet és a szénhidrátok feldolgozását a belekben.

DEMENCIA

Az időskori szellemi hanyatlás, vagyis demencia egy borzasztóan nehéz és lelkileg megterhelő betegség mind a beteg, mind pedig a hozzátartozói számára. Ezért is nagyon fontos, hogy megelőzzük azt.

A kakaóban található úgynevezett flavonoidokkal végzett kísérletek eredményei figyelemre méltóak ezen a területen. A Columbia Egyetemen kutatói 50 év feletti önkénteseket vizsgáltak 3 hónapon keresztül napi szintű emelt kakaó flavonoid fogyasztása mellett. A kutatás végén végzett MRI vizsgálat és a memóriatesztek egyértelműen kimutatták a pozitív változást.

MAGAS VÉRNYOMÁS

A magas vérnyomás napjainkban igazi népbetegségnek számít, szinte nincs olyan ember, akinek a családja és baráti körében ne fordulna elő az idősebb (bár már egyre fiatalabb) generáció tagjai között.

Természetesen a magas vérnyomás kialakulásában nagy szerepet játszanak a rossz életmódbeli szokások is, mint a túlterheltség, elhízás, mozgásszegény életmód, túlzott koffeinfogyasztás stb.

Itt is kijelenthetjük, hogy a folyamatos gyógyszerszedés (a kivédhetetlen negatív mellékhatásokkal) nem jó megoldás a betegek számára. Kell tehát valami, ami természetes és hatékony segítség ebben az állapotban.

Az egyik ilyen a nyers kakaó, és az abban található értékes vegyületek és antioxidánsok.

Konkrét vizsgálatok szerint napi 1052 mg kakaó flavonoid hat héten keresztül történő fogyasztása jelentősen képes csökkenteni a mérsékelten magas vérnyomásos betegek értékeit. Napi 1052 mg kakaó flavonoid szervezetbe juttatásához nagyjából 7 szem Sambirano Gold nyers kakaóbabot kellene elfogyasztanunk naponta. Ez igazán nem megterhelő, bárhol elrágcsálható, étrendbe illeszthető, íze pedig kellemes. Akár a főétkezések közötti nassolnivalónak is kiválóan megteszi.

Tedd próbára te is a természet erejét! Szerezz be és fogyassz nyers kakaóbabot vagy minimális feldolgozott kakaóbab töretet!

100%-os kakaókészítményeink között itt tudsz böngészni