Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Egészséges
Természetes
Gluténmentes
Laktózmentes
Hozzáadott cukor nélkül

Hírek

Egészségünk alapja: a bélrendszerünk egészsége

Egészségünk alapja: a bélrendszerünk egészsége

2022. 11. 08. 11:16:00

Becslések szerint a lakosság 30-40 százaléka szenved visszatérő emésztési problémákkal. A haspuffadás, felfújódás, székrekedés, hasmenés, gyomorégés és a különféle ételekre mutatkozó intolerancia egyre több embert érint.

Ha nem működik megfelelően a bélrendszerünk, az nem „csak” kellemetlen tünetek okozója, hanem ennél sokkal súlyosabb problémát hordoz magában. Az immunrendszerünk 70%-a a belekben található. Ha nincs rendben a bélrendszerünk, az elfogyasztott tápanyagok, vitaminok nem tudnak megfelelően hasznosulni.

11 dolog, amiben a feldolgozott élelmiszer különbözik a valódi élelmiszertől

11 dolog, amiben a feldolgozott élelmiszer különbözik a valódi élelmiszertől

2022. 10. 12. 15:25:00

Számos cikkben olvashatjuk, hogy minél kevésbé legyen feldolgozva az az élelmiszer, amelyet magunkhoz veszünk, lehetőség szerint legyen nyers illetve natúr (pl. a zöldségek, magvak), vagy ahhoz a lehető legközelebbi állapotú, mert ezen formájában tartalmazza a legtöbb tápanyagot, és így hasznosítható leginkább a szervezetünk számára.

Az alábbiakban összeszedtük, hogy pontosan miben másak ezek az élelmiszerek a (kevésbé) feldolgozatlanokkal szemben. 
Készüljünk fel testiekben és lelkiekben az új tanévre

Készüljünk fel testiekben és lelkiekben az új tanévre

2022. 08. 25. 15:15:44

Mind gyermeknek, mind felnőttnek (akár szülő, akár nem) kihívás tud lenni a szeptember. Vége a kellemes melegnek, a szabadságolásnak, a nyaralásos időszaknak és a kötetlenebb napoknak. Ehelyett az idő lehűl, és minden vissza a régi kerékvágásba.

Erre az időszakra a gyerek szervezete általában kisebb-nagyobb betegségekkel reagál, ami még nagyobb terhet tehet majd a szülőre, hiszen otthon kell vele maradni, esetleg már az elején lemarad, orvoshoz vinni... Főleg, ha még anyuka vagy apuka is elkapja a gyerek által hazahozott nyavalyát.

A legcélszerűbb megelőzni ezeket a bajokat.

Ez igaz, de hogyan?

Készítsük fel gyermekünket mind testileg, mind lelkileg az iskola- illetve óvodakezdésre!

Allergia: ami megkeseríti a nyári időszakot

Allergia: ami megkeseríti a nyári időszakot

2022. 08. 23. 15:35:26

Szinte mindenkinek van a családjában, ismerősi körében olyan valaki (akár ő maga az), aki nyaranta szenved a pollenallergiától, azaz kellemetlen tüneteket mutat valamilyen virágporra (pollenre). Viszkető szem, könnyezés, orrfolyás, orrdugulás és hasonló kellemetlen tünetek kísérik ezt a típusú allergiát.

Mit tehetünk ellene, ha nem szeretnénk gyógyszert szedni? Vagy ha szedünk, mivel segíthetjük a hatását?

Nehezen viseled a kánikulát? Ez lehet az oka

Nehezen viseled a kánikulát? Ez lehet az oka

2022. 06. 30. 20:41:16

Itt a kánikula, és az ezzel együtt járó rossz közérzet, fáradtság, bágyadtság, levertség, esetleg fejfájás, szédelgés, hányinger, komolyabb esetben akár szívproblémák és légzési nehézségek.

Mi zajlik ilyenkor a szervezetünkben?

Elsősegély csomag a nyárra

Elsősegély csomag a nyárra

2022. 08. 06. 11:10:44

Elsősegély csomag a nyárra

A nyár a felhőtlen pihenés, nyaralás és kikapcsolódás időszaka, de sajnos néha nem úgy sül el a dolog, ahogy azt elterveztük. Csalánkiütés, allergia, leégés, szúnyogcsípés vagy épp egy kis sérülés… Ezek a legjobb családban is előfordulhatnak, és megkeseríthetik a várva várt szabadidőt. Hogy ne rontsa el teljesen a nyaralásunkat, szabadságolásunkat, vagy csak  hétköznapi nyári napjainkat, érdemes tudunk, hogy ilyenkor milyen gyors elsősegélyben részesíthetjük az „áldozatot”.

FEHÉRJEBEVITEL KÜLÖNLEGES FORRÁSBÓL

FEHÉRJEBEVITEL KÜLÖNLEGES FORRÁSBÓL

2022. 05. 25. 18:51:28

Legfrissebb írásunkban a fehérjét, vagyis az emberi test alapvető építőkövét fogjuk egy kicsit körüljárni.

Miért van szüksége a testünknek fehérjére?

A fehérje az emberi test egyik alapvető építőanyaga, az izomsejtek fő alkotóeleme. A test megfelelő működéséhez elengedhetetlen, hiszen minden sejtszinten lejátszódó folyamatban részt vesz. 

Változókor kevesebb változással?

Változókor kevesebb változással?

2022. 05. 01. 17:37:57

A változókor kellemetlen tüneteit kevés hölgynek kell bemutatni: hőhullámok, izzadás, hangulatingadozás, hajproblémák, csontritkulás…

Miért tapasztalhatjuk ezeket a tüneteket?

Takarítás mérgező vegyszerek nélkül

Takarítás mérgező vegyszerek nélkül

2022. 04. 20. 15:00:00

Közeledik a Föld napja, és cikkünk ennek apropójából született meg. Mi az ElitBio-nál a bio és minél inkább a természethez közeli táplálkozás és élelmiszerek mellett tesszük le a voksunkat. De ez magával hozza azt is, hogy ha már ügyelünk arra, hogy ne terheljük a szervezetünket rossz minőségű ételekkel, ártalmas adalékanyagokkal, fontosnak tartjuk azt is, hogy a rendszeres takarítás során is minimalizáljuk a káros anyagok bekerülését a környezetünkbe és a testünkbe.

Hogyan árthatnak a hagyományos takarítószerek?

Indítsd a napot egészségesen

Indítsd a napot egészségesen

2022. 03. 31. 20:36:00

A reggeli a legfontosabb étkezés” – halljuk sokszor, ha diétáról vagy egészséges táplálkozásról van szó. Igen, de a reggeli tud egyben a legbonyolultabb étkezés is lenni, hiszen korán van, még fáradtak is vagyunk, szeretnénk minél hamarabb túllenni rajta, esetleg csak munkahelyen vagy rosszabb esetben útközben „esünk túl rajta”. Arról nem is beszélve, amikor gyerekeknek vagy akár az egész családnak nekünk kell elkészíteni.

Életmódváltás megvalósítható módon

Életmódváltás megvalósítható módon

2022. 03. 14. 21:29:00

Sokan szeretnének változtatni az életmódjukon, diétába kezdeni, esetleg (többet) mozogni, vitaminokat szedni, egészségesebben étkezni, élni. De ez többnyire töménytelen mennyiségű lemondással jár, amihez az emberek jó részének nincs elég akaratereje, elég motivációja, kitartása.

Miért van ez?

A több ezer éves immunerősítő

A több ezer éves immunerősítő

2022. 02. 12. 21:15:00

Mit szólnál, ha megtudnád, hogy van egy kis, bodros szirmú, romantikus növény, amely Dél-Európában és Afrika egyes területein honos, és amelyet már időszámításunk előtt is ismertek, sőt, exportáltak? És ha mindezeken felül azt is elmondanánk, hogy egy magyar virológus és klinikai mikrobiológus megállapította, hogy sikerrel alkalmazható olyan légzőszervi megbetegedések esetén, mint a koronavírus vagy az influenza*?